Geen pers bij ondertekening afspraken

mainImage
Geen pers bij ondertekening afspraken

De vanmiddag te houden ondertekening van de prestatieafspraken tussen gemeente en woningcorporaties is niet openbaar. In De Rotterdam aan de Wilhelminakade zet wethouder Bas Kurvers zijn handtekening onder de afspraken, waarin staat op welke terreinen de woningcorporaties komend jaar extra hun best gaan doen. Behalve de wethouder ondertekenen de directeuren van de afzonderlijke corporaties de prestatieafspraken. Ook vertegenwoordigers van de huurdersorganisaties van elke corporatie zetten hun handtekening.
Op zich is de ondertekening van de afspraken een feestelijke gebeurtenis. In het verleden werden er zelfs glazen champagne geschonken. Kurvers heeft er echter liever geen media bij. "Bij navraag moet ik u meedelen dat de ondertekening niet openbaar is. De ondertekening vindt plaats tijdens een besloten bijeenkomst waarbij alleen de betrokkenen zijn uitgenodigd", laat zijn woordvoerder Theo Breimer weten.
Het is overigens nog maar de vraag of alle woningcorporaties akkoord zijn met de prestatieafspraken. Hoeveel 'dwarsliggers' er zijn, is onduidelijk. Wel is bekend dat de corporaties geen zin hebben om verplicht te worden financieel bij te dragen aan de aanpak van de particuliere woningvoorraad. Kurvers vindt het, naar verluidt, redelijk als zij miljoenen daarin investeren.
Tot gisteren toe werd daarover gebakkeleid. De kans is groot dat Kurvers' opvatting leidt tot een zaak bij de geschillencommissie prestatieafspraken. Deze zou dan een bindend advies kunnen geven over de vraag of het redelijk is dat Kurvers de vijf grote woningcorporaties kan verplichten die miljoenen voor de particuliere woningen te laten ophoesten.

 


Foto: Digitaal Dagblad