Havensteder pakt Zegwaardstraat aan

mainImage
Havensteder pakt Zegwaardstraat aan

Havensteder gaat de fundering van een blok woningen in de Zegwaardstraat 9 tot en met 17 vervangen. In 2020 hoopt de woningcorporatie met dit negen maanden durende karwei te kunnen beginnen.
Voor bewoners van de benedenwoningen betekent dit dat zij een aanzienlijke periode elders moeten wonen. Havensteder zorgt voor vervangende woonruimte. Bewoners van bovenwoningen kunnen gewoon blijven.
Na de funderingswerkzaamheden wil de corporatie de onbewoonde boven- en benedenwoningen samenvoegen. En als eengezinswoningen verkopen. Want "in het Oude Noorden is een tekort aan eengezinswoningen", schrijft Havensteder in een brief, die medewerkers van de corporatie vanochtend overhandigden aan een huurster uit de Zegwaardstraat.
Voor Havensteder zou het het gunstigst zijn als de nog zittende huurders zouden verhuizen. Huurders, die daarmee akkoord gaan, krijgen een verhuiskostenvergoeding van bijna zesduizend euro. Ook helpt de corporatie met het zoeken naar een geschikte woning.
De betrokken bewoners krijgen dezer dagen persoonlijk bezoek van medewerkers van Havensteder.
De huurster, die vanochtend de sociaal begeleider en een senior communicatieadviseur van Havensteder over de vloer kreeg, had een journalist uitgenodigd om het bezoek vast te leggen. Dat stuitte echter op problemen bij Havensteder. Om die reden is het gesprek niet doorgegaan.


Foto: Digitaal Dagblad