Havensteder wil weer van 'krotjes' af

mainImage
Havensteder wil weer van 'krotjes' af

Havensteder-directeur Hedy van den Berk, door kjonker.blogspot.nl in oktober 2017 uitgeroepen tot Rotterdams eerste krottenkoningin, wil zich opnieuw ontdoen van een rijtje krakkemikkige huurwoningen in het Oude Noorden.

Al eerder kwam Van den Berk in opspraak door een complex sociale huurwoningen in de Loofdakstraat aan een huisjesmelker te verkopen. En ook in Delfshaven deed zij dat.
Dezer dagen overweegt Van den Berk een paar nauwelijks rendabele, in de Zegwaardstraat gelegen woningen in verhuurde van de hand te doen. Gaat om huisnummers 9 tot en met 17. Van buiten zien de panden er nog redelijk uit. Fraaie gevels met leuke, authentieke versierselen. Maar de fundering is slecht. Houten palen, die hun langste tijd gehad hebben. In de huizen zelf zit schimmel. En bewoners hebben te maken met lekkage en vochtplekken.

Honderd procent zeker is het verkoopplan in dit zijstraatje van de Zwart Janstraat nog niet. Maar de zittende bewoners vrezen het ergste.
Een huurster, die om opheldering vroeg, ontving op 30 augustus 2018 een weinig geruststellende mail. Citaat: “Zoals met u besproken onderzoekt Havensteder de toekomst van het complex in relatie met het noodzakelijke funderingsherstel. In dit kader wordt ook onderzocht of verkoop van het complex of een deel van het complex een mogelijke optie is. Hier is nog geen besluit over genomen. Voordat er definitieve keuzes gemaakt worden zal Havensteder de noodzakelijk stappen zorgvuldig nemen. Ook de communicatie met de zittende huurders is daar zeker een onderdeel van”.

Huurdersorganisatie De Brug, die de belangen behartigt van de ruim veertigduizend huurders van Havensteder, heeft nog niet gereageerd op de dreigende verkoop van de panden in de Zegwaardstraat. Voorzitter Steve Fok van De Brug wil eerst ‘de feiten op tafel hebben’, voordat hij laat weten wat De Brug ervan vindt.

PS Van den Berk is Rotterdamse eerste krottenkoningin. De tweede krottenkoninklijke hoogheid is Maria Molenaar, directeur van Woonstad Rotterdam.

Zie ook


Foto: Digitaal Dagblad