Huisjesmelkers aan de vergunningen

mainImage
Huisjesmelkers aan de vergunningen

De strijd tegen de huisjesmelkers in Rotterdam krijgt er waarschijnlijk een hulpstuk bij. Beleggers die hun huizen verhuren zouden in de toekomst een vergunning moeten gaan aanvragen. De gemeente Rotterdam gaat hier onderzoek naar doen en volgt daarmee het voorbeeld van Groningen.

Of die vergunning nu noodzakelijk is voor alle bestaande verhuurwoningen of alleen voor de toekomstige dan wel of die moet worden aangevraagd als er meer dan twee huurders in een pand aanwezig zijn, moet nog worden vastgesteld.

In de studentenstad Groningen is de verhuurdersvergunning ingevoerd om de prijsopdrijving en het achterstallige onderhoud van woningen te voorkomen. In Rotterdam is het initiatief uitgegaan van Denk en werd met algemene stemmen aanvaard.

Bovendien komt er een onderzoek naar betaalbare middenhuur. Er moet daarvoor in de nabije toekomst een vast kaal bedrag worden vastgesteld. In de praktijk blijken die bedragen ook uiteen te lopen en in de meeste gevallen te hoog te zijn. Leefbaar Rotterdam, PVV en 50Plus waren tegen.


| Foto: Digitaal Dagblad