Kapel van gevangenis in de verkoop

mainImage
Kapel van gevangenis in de verkoop

Binnenkort start de verkoop van twee fases van het renovatieproject van het monumentale gevangeniscomplex De Noordsingel in het Oude Noorden waaronder de beroemde voormalige kapel. De woningen in het voormalige cellenvleugels en panopticum (fase1) zijn allemaal verkocht.

Tuin van Noord is een bijzonder project. Op de plek van het Huis van Bewaring komen in totaal 31 appartementen variërend van 45 m2 tot 73 m2, verdeeld over 4 woonlagen.

Een gedeelte van de gevangenis blijft bestaan en is dus bestaande bouw. Hierin komen 7 appartementen. De gevel, fundering en de verdiepingsvloeren van dit gedeelte blijven zoveel mogelijk gehandhaafd waardoor de historische uitstraling in tact blijft.

De kapel – een beschermd stadsgezicht - krijgt een woonbestemming met 8 woningen met 3 verschillende woningtypes. De huidige verbinding met de zuidoostelijke cellenvleugel wordt verwijderd, waardoor de kapel vrij komt te liggen in de nieuwe buurttuin.

[caption id="attachment_50376" align="alignnone" width="900"] Het complex met de kapel bovenin[/caption]

[caption id="attachment_50377" align="alignnone" width="3489"] De oude gevagenis met de muur. Foto is genomen vanuit de Burgemeester Roosstraat[/caption]

 


Foto: Digitaal Dagblad