Klankbordgroep Tweebos: ‘top secret’

mainImage
Klankbordgroep Tweebos: ‘top secret’

Welke bewoners uit de Tweebosbuurt zitten er in de klankbordgroep van woningcorporatie Vestia? Voorlopig blijft dat nog even een raadsel. 

De klankbordgroep is in juli opgericht door Vestia. Doel hiervan is dat er met bewoners overleg plaatsvindt over ‘hoe we gezamenlijk de buurt schoon, heel, leefbaar en veilig houden’ tijdens het sloopproces. 

Vorige week deed de gemeenteraadscommissie bouwen en wonen al een poging om te weten te komen wie er in die klankbordgroep zitten. Maar de Huurdersraad Vestia en Vestia vertelden de politici niet wie dat zijn. Het enige wat men zei was dat er twintig mensen deel van uitmaken. En dat er onlangs een eerste vergadering zou zijn geweest. 

De terughoudendheid van Vestia om bekend te maken welke huurders in de klankbordgroep zitting zouden hebben, heeft mogelijkerwijs te maken met ‘tactiek’. Want aannemelijk is dat Vestia alleen bewoners, die de sloop een goede zaak vinden, in de klankbordgroep toelaat. Met de pers praten over de Tweebosbuurt doet Vestia niet meer. 

De Bewonersgroep Tweebosbuurt, die tegen het sloopplan is, is teleurgesteld dat Vestia geen openheid van zaken geeft. 

 

Zie ook Tweebosbuurtnieuws


Foto: Digitaal Dagblad