Dagblad010 | Loofdakstraat wordt gerenoveerd

Loofdakstraat wordt gerenoveerd

mainImage
Loofdakstraat wordt gerenoveerd

Het gaat beter in de Loofdakstraat. “Er belde een tijdje geleden een man aan. Keurig in het pak. Hij stelde zich netjes voor. Het was de heer Maasland van het bedrijf dat dit complex slecht onderhouden huurwoningen in 2016 kocht van Havensteder”, vertelt een goed gestemde Corrie van Buren. Ze woont al veertig jaar in de Loofdakstraat. Met wisselend genoegen.

Het door Havensteder verkochte rijtje arbeiderswoningen uit de negentiende eeuw wordt dezer dagen eindelijk opgeknapt. Eindelijk, want Van Buren was het wachten meer dan beu. Het aannemersbedrijf heeft trouwens wel een hele zware klus. Het renoveren gaat met vallen en opstaan. Maar Van Buren mag tevreden zijn dat er werk van wordt gemaakt.


Als haar eigen woning aan de beurt is, wil Maasland dat Van Buren tijdelijk verhuist naar een dan reeds opgeknapte woning uit het rijtje van acht woningen. Zij vindt dat zelf ook wel een goed idee. “Maar dan wil ik dat én dat ik kan terugkeren naar mijn eigen woning wel graag zwart op wit hebben”, aldus  Van Buren. Zij heeft gedurende de jaren dat Havensteder nog haar huisbaas was, ervaren dat het geen kwaad kan om goede afspraken op schrift vast te leggen.

De heer Maasland zal daar ongetwijfeld begrip voor hebben.


Foto: Digitaal Dagblad