Mediaboycot Vestia over Tweebosbuurt

mainImage
Mediaboycot Vestia over TweebosbuurtVestia spreekt niet langer met de media over de sloop van zeshonderd woningen in de Tweebosbuurt. Vorige week wees de woningcorporatie een interviewverzoek met directeur Wonen Robert Straver af. Vandaag laat Vestia weten dat ook vestigingsmanager Rotterdam-Zuid Linda Schalkwijk niet aanspreekbaar is.
Persvoorlichter Maryse Maes: “Ik bevestig nogmaals mijn eerdere reactie: wij staan altijd iedereen graag te woord, maar op dit moment is er zoveel te doen om de Tweebosbuurt dat wij ons volledig concentreren op directe bewonerscommunicatie”.
Het is onduidelijk hoelang de mediaboycot duurt. Want, zo mailt Maes: “Na het besluit van de gemeenteraad heroverwegen we dit weer”.

In de Tweebosbuurt wil Vestia 599 goedkope woningen slopen. En 244 duurdere woningen ervoor terugbouwen. Bewoners, die niet actief genoeg op zoek gaan naar een andere woonruimte, sleept Vestia voor de rechter.
Niet alleen de woningcorporatie heeft geen zin om met de pers te praten. Ook de Huurdersraad Vestia, die de belangen van de huurders zegt te behartigen, hult zich in een diep stilzwijgen.

Over de in opspraak geraakte Huurdersraad twitterde gemeenteraadslid Ellen Verkoelen van 50Plus Rotterdam gisteren:  “Bij deze huurdersraad van Vestia kan de vraag gesteld worden welke belangen die huurdersraad eigenlijk vertegenwoordigt; een belangenbehartiger van Vestia waarvoor geldt dat de slager zijn eigen vlees keurt!”
Verkoelen is tevens voorzitter van de commissie bouwen en wonen. Deze commissie heeft zowel Vestia als de Huurdersraad Vestia uitgenodigd voor een bijeenkomst in het stadhuis, woensdagavond 14 november.
Menno Janssen van het actiecomité Tweebosbuurt vindt het een manco dat een vertegenwoordiger van de huurders niet mag meepraten op die bijeenkomst. Weliswaar komt de raadscommissie 14 november 's middags in de Tweebosbuurt langs voor een wandeling (16.00 uur) en een ontmoeting met bewoners in Het Gemaal (17.00 uur). Maar Janssen en consorten mogen in het avondgedeelte alleen langskomen om aan te horen wat er wordt gezegd.

Zie ook Tweebosbuurtnieuws


Foto: Digitaal Dagblad