Dagblad010 | Mevrouw Pelger, heldin van Tweebosbuurt

Mevrouw Pelger, heldin van Tweebosbuurt

mainImage
Mevrouw Pelger, heldin van Tweebosbuurt

De  79 jarige mevrouw Pelger woont al 73 jaar in dezelfde woning in de Tweebosbuurt. Vestia wil ook haar woning slopen. 

Het actiecomité Tweebosbuurt, dat de sloopplannen absurd vindt, verspreidt het volgende bericht: “De corporatie had vrijdag een feestje, een 'high tea', voor bewoners die meer dan 50 jaar in deze wijk wonen. Mevrouw Pelger is niet uitgenodigd, ondanks dat zij 73 jaar in haar woning aan de Hilledijk woont. Ook is ons bekend dat vijf andere bewoners die zo lang in de wijk wonen, maar wel in de Tweebosbuurt, niet uitgenodigd zijn. Is dat omdat Vestia hun woning wil slopen?”.

Een strijdbare Pelger verscheen toch.

“Op deze bijeenkomst heeft zij geprotesteerd en het bord, met de tekst: 'Ik woon hier al 73 jaar, wij blijven!' overhandigd aan de medewerkers van Vestia. Daarbij werd zij ondersteund door enkele buurtgenoten die deze plannen ook willen voorkomen. Iedereen was erg tevreden met de gang van zaken. We hebben ons ook netjes gedragen om de aanwezige gasten van Vestia niet te bruskeren. Dat is gelukt, meerdere gasten moedigden ons aan om door te gaan en wensten ons succes toe”, aldus het actiecomité. 

Kort samenvattend zegt voorzitter Menno Janssen van het actiecomité Tweebosbuurt: “Mevrouw Pelger is onze held van de dag!”


Foto: Digitaal Dagblad