Na molestatie gestopt met protestpagina

mainImage
Na molestatie gestopt met protestpaginaSjaak Janse is gestopt met zijn Protest Pagina Renovatie Vreewijk Verder. ‘Door omstandigheden’ heeft de strijdbare Vreewijker zijn veel bekeken account van Facebook verwijderd.
Naar verluidt is Janse aangevallen door twee mannen. Zij lieten weten het hem kwalijk te nemen dat hij met kritische blik de renovatie van ruim dertienhonderd woningen in Vreewijk volgde. En er zijn goed bekeken protestpagina over vol schreef. Dat alles geïllustreerd met treffende beelden van wat er allemaal mis ging met de renovatie. Deze wordt in opdracht van Havensteder uitgevoerd door aannemingsbedrijf Dura Vermeer.
Janse, wiens actie ook de aandacht trok van lokale media, heeft zich immer verzet tegen het feit dat Havensteder de bewoners van de te renoveren woningen een - volgens hem - veel te lage verhuiskostenvergoeding toekent. De woningcorporatie geeft huurders, die vaak maandenlang in een wisselwoning moeten afwachten op het gereedkomen van de renovatie van hun woning, een vergoeding van 1000 euro. Volgens Janse zouden de Vreewijkers recht hebben op maximaal 5900 euro. Dat is de wettelijke vergoeding bij renovaties. Maar Havensteder geeft die niet, omdat de corporatie vindt dat de opknapbeurt van de 1300 woningen geen renovatie is.
Janse was (en is) het ook een doorn in het oog dat Havensteder op grote schaal sociale huurwoningen wil gaan verkopen in Vreewijk. En dat de corporatie de huren van leegkomende woningen met vijftig procent verhoogt.Foto: Digitaal Dagblad