Nieuwbouw op Noorderstrand Nesselande

mainImage
Nieuwbouw op Noorderstrand Nesselande

Bij het Noorderstrand Nesselande begint vanaf het vierde kwartaal van 2019 de bouw van vijftien strandhuizen, zes kadewoningen en negen steigervilla’s. Dat blijkt uit het plan Strand Noord van de Nederlandse Bouw Unie.

NBU, dat de selectieprocedure won, realiseert in Het Paviljoen bovendien 25 nieuwe appartementen, variërend in oppervlakte van 95 tot 155 vierkante meter en met ruime terrassen.

De bouwlocatie ligt rondom de Kretalaan aan het noordelijkste puntje van de boulevard en daarmee direct naast het strand van de Zevenhuizerplas. Met de plannen gaat geen strand verloren. De locatie ligt op steenworp afstand van het winkelcentrum Boulevard en de voorzieningen in Nesselande.

JMW Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de plannen. De buitenruimten van alle woningen sluiten aan bij de omgeving van water, duinlandschap en strand. Alle woningen krijgen zonnepanelen die stroom leveren voor de woningen en elektrische auto’s. Net als de rest van de wijk, worden de nieuwe woningen aangesloten op stadsverwarming (restwarmte).

De woningen worden komende maanden technisch uitgewerkt. Daarna kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. De verkoop begint waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2019, de bouw in het vierde kwartaal.


| Foto: Digitaal Dagblad