Nu 'het actieplan' dat Wielewaal miste

mainImage
Nu 'het actieplan' dat Wielewaal miste

De raadsleden Ellen Verkoelen (50Plus) en Robin de Roon (D66) hopen donderdag tijdens de gemeenteraad een meerderheid te krijgen voor de ontwikkeling van een actieplan voor coöperatieve woonvormen in Rotterdam.

Bij De Wielewaal is dat naar de mening van Verkoelen schromelijk mislukt. ‘’Toen was er geen actieplan waarin staat hoe de gemeente initiatiefnemers gaat ondersteunen en faciliteren in het ontwikkelen van bouwplannen. In de Wielewaal werden de bewoners doorverwezen naar Woonstad. Maar dat is hetzelfde als de kalkoen vragen: wat gaan we eten met de Kerst? Woonstad heeft geen belang bij het ondersteunen van de concurrentie.’’

Ondersteuning en facilitering van dat actieplan moet komen van bouwwethouder Bas Kurvers (VVD) en ze gaan hem – als de motie wordt aangenomen – ook vragen de raad actief bij de pilot te betrekken.

De keuze voor coöperatieve woonvormen staat in het coalitieakkoord. Ook de start met een pilot. Maar de verzoeken om een actieplan en de vitalere betrokkenheid van de gemeenteraad bij het project zijn nieuw.

Bij coöperatieve woonvormen worden huurders gezamenlijk eigenaar van de woningen ‘’en bieden mogelijkheden voor participatie en interactie tussen woningbouwcorporaties, de gemeente en bewoners’’, aldus Verkoelen, die deze vorm ook transparanter vindt.


Foto: Digitaal Dagblad