‘Onze buurt is verwaarloosd’

mainImage
‘Onze buurt is verwaarloosd’

Het belevingsonderzoek van Nel ten Boden in de Tweebosbuurt vordert gestaag. Op Facebook doet zij verslag van hetgeen bewoners, wier woningen met sloop worden bedreigd, de onderzoekers vertellen. Ten Boden: “Veel bewoners die we spreken noemen Tweebos een verwaarloosde buurt en wijzen daarbij op het slechte onderhoud van de woningen, op het zwerfvuil en op dat de afvalbakken te weinig worden geleegd”.

Opvallende ervaringen laat zij niet achterwege: “Een boze en strijdbare man die al 24 jaar zijn huis bewoont, krijgt binnenkort huisbezoek van Vestia. Hij zorgt voor zijn vader die net buiten het plangebied woont De man zegt al jaren met Vestia in de clinch te liggen over onderhoud van zijn huis en niet te accepteren dat hij en zijn buren nu onder druk worden gezet om te verhuizen naar buiten Rotterdam. Het zijn naar zijn mening niet de bewoners die er een zootje van hebben gemaakt maar Vestia zelf. Hij heeft tegen zijn vader gezegd dat hij zich niet ongerust hoeft te maken, hij blijft voor hem zorgen want hij laat zich niet verdrijven”.

Ten Boden: “Een vrouw die we spraken heeft al een huisbezoek gehad, het duurde naar haar zeggen kort omdat ze niet had willen tekenen en had gezegd dat ze niet onder druk wil worden gezet en dat Vestia met een goed aanbod moet komen en de bewoners met respect moet behandelen. Waarna de medewerkster van Vestia vertrokken zou zijn”.

Nog veel meer nieuws over de voortgang van het belevingsonderzoek is te lezen op Facebook. 


Foto: Digitaal Dagblad