Overschie-Zuid nu ook een tuindorp

mainImage
Overschie-Zuid nu ook een tuindorp

De entree van Overschie aan de zuidkant heeft een metamorfose ondergaan. Naoorlogse snelheidshoogbouw heeft er plaatsgemaakt voor een kindvriendelijke en groene woonbuurt. De karakteristieke, jaren ’30-stijl woningen bij de Burgemeester de Josselin de Jonglaan en de Burgemeester Wijnaendtslaan vormen het sluitstuk van deze metamorfose.

De 31 koopwoningen in fase 1 zijn in de zomer van 2018 opgeleverd. In fase 2 komen nog eens 13 luxe woningen bij. Overschie heeft met de wijziging nu ook de zuidkant het karakter van een tuindorp zoals dat in sommige andere delen van de wijk zichtbaar is. Het kleurgebruik is klassiek: roodbruine stenen, antraciete dakpannen en witte kozijnen.

Overschie is een van de meest uitgestrekte Rotterdamse stadsdelen,  maar met een inwonertal van zo’n 16.000 relatief dunbevolkt. Het stadsdeel bestaat uit de oude dorpskern en de statige Rotterdamse Rijweg, Schiewijk uit 1922 en woonwijken uit de tijd van de wederopbouw, die nu afnemen. De laatst gebouwde wijk is Park 16Hoven, hoewel die voor het gevoel van de Rotterdammers net zo goed ook bij Schiebroek zou kunnen horen.


| Foto: Digitaal Dagblad