PvdA onder vuur in Tweebosbuurt

mainImage
PvdA onder vuur in Tweebosbuurt

De PvdA heeft tevergeefs getracht nog wat goodwill te kweken voor het feit dat zij donderdag gaat instemmen met de sloop van de Tweebosbuurt. 

In de kantine van de speeltuinvereniging aan het Afrikaanderplein ontmoetten vier van de vijf PvdA-gemeenteraadsleden maandagavond circa vijftig boze bewoners, die het onbegrijpelijk vinden dat de PvdA het sloopplan op 29 november gaat goedkeuren. 

Fractievoorzitter Co Engberts deed een vermetele poging om uit te leggen waarom de PvdA dat gaat doen. Kort samengevat: tegenstemmen heeft geen zin, want het sloopplan gaat toch door. 

En tegenstemmen zou ook nog betekenen, dat de PvdA ruzie krijgt met haar coalitiepartners (VVD, D66, CDA, GroenLinks en CU/SGP). Met als gevolg dat Leefbaar Rotterdam weer deel zou gaan uitmaken van het college van burgemeester en wethouders. 

De aanwezige bewoners van de Tweebosbuurt konden weinig begrip tonen voor de redenering van Engberts. Dat de PvdA hen in de steek laat, beschouwen de mensen als verraad van een partij, waar een groot deel van de mensen uit de Tweebosbuurt in het verleden vaak op stemde. 

Kijk en luister  naar het verhaal van Arbia Azar. Zij woont al sinds het eind van de vorige eeuw in de Tweebosstraat. De in Marokko geboren en in de Tweebosbuurt opgegroeide Azar maakte duidelijk dat de PvdA haar partij niet meer is vanwege het instemmen met het omstreden sloopplan. 


Zie ook Tweebosbuurtnieuws

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=u6WnhvA0JWM&feature=youtu.be[/embed]


Foto: Digitaal Dagblad