'PvdA wil sloop Tweebos verhinderen'

mainImage
'PvdA wil sloop Tweebos verhinderen'

Een paar dagen voor het definitieve raadsbesluit om de Tweebosbuurt is er in de PvdA een 'soort van ruzie' ontstaan. Het afdelingsbestuur van de PvdA is ervan geschrokken dat zijn vijf partijgenoten in de gemeenteraad komende donderdag  gaan instemmen met de sloop. Het gebrek aan steun van de vijfmansfractie van de PvdA aan de bewoners van de Tweebosbuurt wordt binnen de partij niet gewaardeerd.
Stef Fleischeuer, afdelingsvoorzitter PvdA is 'enorm bezorgd over de voorgenomen sloop van honderden woningen in de Tweebosbuurt door Vestia en de waarschijnlijke instemming daarmee door de gemeenteraad'. "Dit is niet hoe de PvdA met bewoners en met de sociale woningvoorraad in Rotterdam wil omgaan. Het bestuur beseft dat dit een heel moeilijke kwestie is voor onze fractie in de raad, gezien de deelname aan het huidige college. Toch vindt het bestuur dat de fractie zich niet zomaar kan neerleggen bij de plannen van Vestia en het uiterste moet doen om deze te verhinderen of aangepast te krijgen", aldus Fleischeuer in een mail aan een bezorgde bewoner van een met sloop bedreigde woning aan de Hilledijk.
Fleischeuer wil 'hier graag over in gesprek met bewoners en de fractie en heeft hiervoor morgenavond (maandag 26 november) een gesprek belegd in het gebouw van de speeltuinvereniging op het Afrikaanderplein 38'.
"Het is fijn als"..."we in een goed gesprek hopelijk nog resultaten kunnen boeken", aldus de voorzitter.
In de Tweebosbuurt wordt met lichte verbazing gereageerd op het initiatief van Fleischeuer. Sinds juli, toen het sloopplan bekend werd, heeft de PvdA niet tot nauwelijks aandacht geschonken aan de Tweebosbuurt. Nu pas in actie komen - als komende donderdag de gemeenteraad de knoop doorhakt, vindt men een tikkeltje aan de late kant.

 

Zie ook Tweebosbuurtnieuws


Foto: Digitaal Dagblad