Te koop: uitgewoonde woning

mainImage
Te koop: uitgewoonde woning

In de jaren ‘70 van de vorige eeuw voerden door de gemeente gesubsidieerde bewonersorganisaties in Rotterdam actie tegen krottenkoning Fennis. Deze Wassenaarse onroerendgoedexploitant was een boef in de ogen der braven. Hij maakte misbruik van de schaarste op de woningmarkt. Woningzoekenden waren zijn slachtoffers. De kranten stonden er vol van. Gelukkig waren er in die tijd woningcorporaties, die in samenwerking met de gemeente voor betere tijden konden zorgen.

Anno 2019, ruim veertig jaar later, is de situatie behoorlijk veranderd. Woningschaarste is er nog steeds. Maar de malle fratsen van de huisbazen komen tegenwoordig van de woningcorporaties zelf. Kijk maar eens wat krottenkoningin Hedy van den Berk, directeur van Havensteder, dit keer heeft bedacht. Aan de Langegeer 168 in Vreewijk verkoopt zij een compleet uitgewoonde woning, ooit gebouwd als sociale huurwoning. Havensteder heeft kennelijk geen zin om de piepkleine woning weer dusdanig op te knappen, dat deze opnieuw kan worden verhuurd. Dus wat doe je dan? Je laat de woning door makelaarskantoor Ooms op funda.nl zetten.

NVM’er Ooms weet daar wel raad mee. “U krijgt nu de kans om op één van de mooiste plekjes van Vreewijk te komen wonen! U kunt de woning geheel naar eigen smaak inrichten en verbouwen, dus perfect voor de handige doe-het-zelf'er of voor iemand met handige familie of vrienden”. Het prijskaartje is 125.000 euro. Houdt rekening met een zelfbewoningsplicht van twee jaar. Binnen die termijn zal de koper er heus wel in slagen om de woning weer bewoonbaar te maken met hulp van ‘handige familie of vrienden’. De Huurdersvereniging Vreewijk vindt het maar niets dat Havensteder zich niet sterk maakt voor het optimaal behouden van de sociale voorraad in Vreewijk. Maar protesten worden steevast genegeerd door Van den Berk.


Foto: Digitaal Dagblad