Tweebos: Vestia zegt huur op in januari

mainImage
Tweebos: Vestia zegt huur op in januari

De huurders van de Tweebosbuurt krijgen in de eerste week van januari 2019 een officiële huuropzegging van hun huisbaas Vestia.
De woningcorporatie wilde dit aanvankelijk al op 1 november doen. Maar, zo meldt Vestia in een onlangs verzonden brief: 'Door de vertraging in de besluitvorming hebben we dit niet gedaan. Wij versturen deze formele huuropzegging, met einddatum 1 januari 2020, in de eerste week van januari 2019".

Tot verbazing van de huurders komt Vestia ook met een klein presentje. "Een aantal bewoners heeft bij de inschrijving op Woonnet Rijnmond een bedrag van € 10 betaald. Heeft u zich moeten inschrijven door de vernieuwing van de Tweebosbuurt? Dan betalen wij het bedrag van de inschrijving aan u terug. Bewoners die al ingeschreven stonden bij Woonnet Rijnmond vóór 3 juli, hoeven de kosten van € 10 bij verlenging niet te betalen".
Huurders zijn hierover verbaasd. Het terugbetalen van een tientje is natuurlijk leuk. Maar veel 'sportiever' had men het gevonden als Vestia eerder dit jaar had afgezien van het per 1 juli aanzeggen van een laatste huurverhoging van de 599 te slopen woningen in de Tweebosbuurt. Vestia wist al ruim vijf maanden vóór 1 juli dat de Tweebosbuurt zou worden gesloopt. En had dus een prima argument om geen huurverhogingen meer door te berekenen. Op jaarbasis betekende de huurverhoging voor de bewoners een lastenverzwaring van zo'n 100 euro. Kortom, tien keer zo veel als dat ene tientje voor Woonnet, dat Vestia nu wil teruggeven.

Zie ook Tweebosbuurtnieuws


Foto: Digitaal Dagblad