Tweebosbuurt heel eventjes in Nieuwsuur

mainImage
Tweebosbuurt heel eventjes in Nieuwsuur

Nieuwsuur besteedt vanavond, zij het zijdelings, aandacht aan de juridische strijd waar de met sloop bedreigde Tweebosbuurt zich voor aan het klaarstomen is. “Het verhaal gaat over sociale advocatuur die onder druk staat”, laat Menno Janssen van het actiecomité Tweebosbuurt weten. “Ook ik heb meegewerkt aan het interview. Samen met advocaat Rogier Scheltes hebben we geprobeerd de Tweebosbuurt in het verhaal te betrekken”. 

Volgens Janssen komen de woorden ‘schande’ en ‘Vestia’ in de reportage voor. De in Crooswijk woonachtige organisator van het verzet tegen de voorgenomen sloop van 600 woningen in de Tweebosbuurt is niet ontevreden over de indirecte aandacht, die Nieuwsuur aan het sloopplan geeft. Janssen hoopt niettemin dat Nieuwsuur, dan wel een ander actualiteitenprogramma, binnenkort een item uitzendt waarin voor de volle honderd procent wordt ingezoomd op de Tweebosbuurt. 

Aandacht vanuit ‘Hilversum’ op lokale gebeurtenissen heeft vaak veel effect. Ter herinnering: eind jaren ‘80 had het Rotterdamse gemeentebestuur het voornemen om de wijk Heijplaat te slopen. Ook daar was veel protest tegen, breed uitgemeten in zowel het Rotterdams Nieuwsblad als Het Vrije Volk. Maar pas nadat landelijke televisiezenders er reportages over gingen maken, besloot het gemeentebestuur het sloopplan in te trekken. Het sloopplan Heijplaat van destijds ging over veel minder dan 600 woningen. 

Nieuwsuur begint om 22.00 uur op NPO 2.

zie ook handtekeningenactie Tweebosbuurt


Foto: Digitaal Dagblad