Tweebosbuurt vreest A’damse toestanden

mainImage
Tweebosbuurt vreest A’damse toestanden

Het verzet tegen de sloop van de Tweebosbuurt neemt nog steeds toe. Wijkbewoonster Nettie de Monte blijft niettemin bezorgd. “Willen wij in navolging van Amsterdam dat de gewone man niet meer in Rotterdam kan wonen? Nee toch?”

Ze woont al 43 jaar in de Tweebosbuurt. En wil er absoluut niet weg. “In Rotterdam worden hele wijken met sociale huurwoningen gesloopt. Niet omdat de woningen slecht zijn, maar omdat politici willen dat er mensen met hogere inkomens in de wijken komen wonen. Wat dat met de zittende bewoners doet, vragen de politici en verhuurders zich niet af. Ze moeten verhuizen en dat is ‘vervelend’ voor hen”, zegt De Monte verwijzend naar uitspraken van VVD-gemeenteraadslid Vincent Karremans, van wie de Tweebosbuurt geen enkele steun hoeft te verwachten. 

Op dit moment is een meerderheid van de gemeenteraad voor sloop van de Tweebosbuurt. Zelfs PvdA en GroenLinks zien de sloop zitten. 

Voor De Monte geen reden om de moed op te geven. “Voor de Afrikaanderwijk liggen al plannen klaar om nog meer te slopen. Zal het dan klaar zijn? Denk het niet, dan is de volgende buurt aan de beurt. Dus Rotterdammer kom in verzet, laat je stem horen! Of sluit je aan bij de bewonersgroep Tweebos/Afrikaanderwijk”. 

Zie ook Tweebosbuurtnieuws


| Foto: Digitaal Dagblad