'Tweebosreferendum is super idee'

mainImage
'Tweebosreferendum is super idee'

"Het houden van een referendum over de sloop van de Tweebosbuurt is een super idee", zegt 50plusRotterdam-gemeenteraadslid Ellen Verkoelen. Dagblad010 schreef vandaag een column over de (overbodigheid van) een Tweebosbuurtreferendum.
Verkoelen vindt de gedachte heel interessant. "Stom, dat ik er zelf niet op ben gekomen, maar het is beslist de moeite waard om dat morgen aan de orde te stellen", aldus Verkoelen doelende op alles beslissende gemeenteraadsvergadering, die morgen wordt gehouden.

Update 17.10 uur

Verkoelen heeft inmiddels een motie gemaakt, die morgen onderdeel gaat uitmaken van de beraadslaging over het sloopplan. In de motie roept Verkoelen het college van burgemeester en wethouders op "om 'een stadsreferendum ‘Tweebosbuurt wel of niet slopen’ te organiseren waarbij de vraagstelling gericht is op het wel of niet slopen van de Tweebosbuurt".
Om de kosten (circa twee miljoen) laag te houden wil Verkoelen het Tweebosreferendum combineren 'in samenhang met de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland op woensdag 20 maart 2019'.

 


| Foto: Digitaal Dagblad