Vestia wil geen media bij bijeenkomsten

mainImage
Vestia wil geen media bij bijeenkomsten

Vestia duldt geen media op bijeenkomsten, waarop de corporatie met bewoners van de Tweebosbuurt wil gaan praten over uitvoering van het sloopplan van 600 woningen in dit deel van de Afrikaanderwijk. In een half juli speciaal daarvoor opgerichte klankbordgroep gaat Vestia met de bewoners overleggen over ‘hoe we gezamenlijk de buurt schoon, heel, veilig en leefbaar houden tijdens de aanpak’. Ook moet het gaan over ‘de wijze waarop bewoners van de wijk gedurende het hele traject worden geïnformeerd’.

De media en andere belangstellende buitenstaanders zijn niet welkom bij de klankbordgroep, waarvoor zich volgens de corporatie 45 huurders zouden hebben aangemeld. 

Vestia-woordvoerster Maryse Maes: “De vergaderingen van de klankbordgroep zijn niet openbaar, omdat we willen dat alle deelnemende huurders zich vrij voelen zich uit te spreken”.

Maes voegt daar aan toe: “Indien gewenst kunnen we je wel apart bijpraten over de klankbordgroep; over de afgesproken werkwijze en de onderwerpen waarover overleg plaatsvindt, etc. Dit gesprek zou kunnen plaatsvinden nadat de klankbordgroep is opgericht en we er samen met de deelnemers vorm aan hebben gegeven”.

Maes ten slotte: “De planning is om na de zomer een eerste bijeenkomst te organiseren met de bewoners die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in deelname. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we onder andere over welke punten de deelnemers en Vestia in overleg gaan. Exacte data zijn nu nog niet bekend”.

Actiegroep vanavond wel openbaar 

Tegen het sloopplan in de Tweebosbuurt, die al over anderhalf jaar tegen de grond moet gaan, is het verzet groeiende. Tegenstanders van de sloop en vooral van de manier waarop Vestia met de huurders omgaat, komen vanavond bijeen in Het Gemaal. Gepraat wordt over een strategie om het sloopplan tegen te houden. De actiegroep Tweebosbuurt, organisator van de bijeenkomst, vindt het in tegenstelling tot Vestia leuk als er belangstelling is. Alle bewoners zijn welkom. Geldt ook voor de media! Aanvang is om 19.30 uur. Het Gemaal is in de Pretorialaan 141. Toegang is gratis.


| Foto: Digitaal Dagblad