Dagblad010 | Video: verlengen van Willemsbrug in studie
mainImage

Video: verlengen van Willemsbrug in studie

Afbeelding is niet meer beschikbaar
14 juli 2018, 09:21 uur
Bouw & Wonen

Om de wijk Feijenoord aan de kant van de Maas op dezelfde wijze te ontwikkelen als dit de laatste vijf tot vijftien jaar is gebeurd op de Kop van Zuid en Katendrecht, is ook het doortrekken van de Willemsbrug in studie.
Nu moeten automobilisten en fietsers vanaf het Noordereiland met een lus via de oude Koninginnebrug over de Koningshaven naar Zuid.
Onhandig voor de mobiliteit, vindt men, maar ook niet goed voor de boost die men aan het noordelijke gebied van Feijenoord wil geven. Er moet een verlengde Willemsbrug komen, die rechtstreeks aansluit op de Oranjeboomstraat, die op dit moment een verpauperde indruk maakt en moet meegroeien op weg naar Feyenoord City.

Feijenoord moet de nieuwe hotspot worden en men hoeft maar te luisteren naar gebiedsaccountmanager Frans de Jong om zich een idee te vormen wat er allemaal op stapel staat. De VVD wil bouwen en de bouwwethouder Bas Kurvers (die op Zuid voetbalde bij CVV) kan zijn hart ophalen. Maar hij heeft wel toegangswegen en bruggen nodig.

Om Katendrecht met de Tarwewijk te verbinden zal er een kopie van de wandelbrug moeten komen, die nu de Wilhelminapier met het Deliplein verbindt. Ook die zit in de planning. Net als het voor éénderde droog leggen van de Rijnhaven om zodoende ook aan de kant van het water van de lange Posthumalaan woningen te kunnen laten verrijzen aan een strandje naar het idee van Nesselande.


Foto: Digitaal Dagblad