Wat vinden 9000 fans van Feyenoord City?

7 March 2019, 01:22 uur
Bouw & Wonen
mainImage
OMA
Feyenoord City

Van de 27.000 per mail benaderde seizoenkaarthouders van Feyenoord die hun mening mochten geven over Feyenoord City blijken 12.000 fans half en half geantwoord te hebben en van die 12.000 hebben 9000 seizoenkaarthouders de enquête volledig afgemaakt. De resultaten zijn verwerkt in de analyses van International Stadia Group, die een onderzoek deed naar de veel besproken businesscase van het nieuwe stadion die blijft wijzigen. Wat de 9000 van de 34.000 seizoenkaarthouders vinden van Feyenoord City is niet gepubliceerd. Ook is niet bekend of de directie van Feyenoord en de Raad van Commissaris de gedetailleerde resultaten van het onderzoek kent.   

Voor alle zekerheid heeft ISG daarom ook herhaald wat al eerder aan de voetbaltak van Feyenoord was meegedeeld, dat een jaarlijkse bijdrage van 25 miljoen afhankelijk is van het commerciële succes van Feyenoord City. De directie van Feyenoord kent die voorwaarde, maar heeft verder geen moeite gedaan om dat nader te publiceren. Het was tevreden met de achtergelaten indruk bij het Legioen dat de N.V. Stadion in de nieuwe constructie 25 miljoen vast zou gaan betalen.

De resultaten van de enquête vallen volgens International Stadia Group overigens binnen de normale responsresultaten in vergelijkbare stadion-onderzoeken. ISG zegt er tevreden mee te zijn en de werkgroep Feyenoord City onder leiding van oud-topambtenaar Carl Berg heeft die tevredenheid overgebracht aan het college van B&W in Rotterdam, dat het via burgemeester Aboutaleb vandaag aan de raadsleden heeft doorgestuurd. ISG zegt dat de resultaten ‘’ruim voldoende zijn voor een goede representatieve analyse.’’ Ongetwijfeld zal de gemeenteraad die analyse opvragen.