Woonstad beraamt nieuw sloopplan op Zuid

mainImage
Woonstad beraamt nieuw sloopplan op Zuid

Rotterdam maakt het Woonstad Rotterdam extra makkelijk bij het voorbereiden van omvangrijke sloopoperaties op Zuid. Goedkope woningen mogen er á la Tweebosbuurt verdwijnen om huizen te bouwen in het middeldure en dure segment. De 'slooptargets' zijn Feijenoord, Bloemhof, Hillesluis, Oud-Charlois, Tarwewijk en Carnisse.

In de vorige week verschenen prestatieafspraken 2019 tussen gemeente en Woonstad belooft de corporatie te zullen bijdragen aan 'diversificatie van het woningaanbod' in de zes wijken. En wethouder Kurvers biedt daarbij zijn medewerking aan. 

Hetgeen is te lezen in een curieuze zin uit de prestatieafspraken, die gaat over die wijken op Zuid: "De Gemeente biedt Woonstad Rotterdam de ruimte om woningen in het sociale segment die aan het einde van technische levensduur zijn, te vernieuwen en na de vernieuwing aan te bieden tegen een sociale huurprijs".

Te vernieuwen? Kurvers bedoelt hier slopen. Om welke woningen het gaat, staat in een niet openbare bijlage. 


Voor alle andere wijken waar Woonstad woningen verhuurt, verschijnt uiterlijk maart 2019 een 'analyse voorraadontwikkeling'. Daarin moet komen te staan waar al of niet (nog meer) gesloopt gaat worden. "Voor de gemeente Rotterdam hebben daarbij de wijken Oude Westen, Spangen, Kralingen-West, Noordereiland, Katendrecht en De Esch prioriteit".Zie ook het wervende persbericht van Woonstad over de prestatieafspraken. Komend jaar zekerheid over een toename van 280 nieuwe sociale huurwoningen onder de 640 euro huur. Een schatting over de veel omvangrijkere afname door sloop, verkoop en het liberaliseren (optrekken) van huren ontbreekt.  


| Foto: Digitaal Dagblad