Oud en nieuw is dit jaar gepaard gegaan met diverse incidenten. Onder meer in de grote steden moesten de veiligheidsdiensten aantreden. De politie komt in de loop van nieuwjaarsdag met definitieve cijfers.

De politie in Rotterdam trof in de nieuwjaarsnacht onder meer een zware mortierbom aan in Spijkenisse. Het explosief werd in veiligheid gebracht. De politie hield twee mannen aan en trof in een woning nog eens 200 kilo illegaal vuurwerk aan.

In Capelle aan den IJssel hield de politie een man en een vrouw aan na een schietincident. Hierbij was een man gewond geraakt.

De brandweer in de Maasstad moest enkele keren uitrukken. Er woedde een brand in het voormalige buurthuis Wielewaal in de Rollostraat. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer heeft de brand geblust. Vanwege de problemen met de waterwinning bij de brand heeft de brandweer de brand opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt bij de brand.
Ook in de kelder van een flatgebouw in de Menenkamp in Rotterdam-Noord woedde band. Ook hier raakte niemand gewond.

Een woordvoerder van de politie Rotterdam wilde nog geen inschatting maken van het verloop van de jaarwisseling. Ook in Den Haag kon de politie de balans over het aantal incidenten nog niet opmaken.

Ook elders in het land waren incidenten. Zo raakte in Arnhem een aantal mensen gewond nadat een balkon instortte. In Amsterdam waren in de loop van de nacht meldingen van diverse vechtpartijen, maar de politie sprak van een redelijk rustige jaarwisseling. De vuurwerkshow op de kop van het Java-eiland werd door zo’n negenduizend mensen bezocht en verliep gemoedelijk.

Print Friendly, PDF & Email