De Brink kan definitief weer open. In het Huis van de Wijk aan de Dreef in Vreewijk moeten nog enkele werkzaamheden worden verricht. Daar is men dezer dagen mee bezig. Als dit eenmaal is gebeurd, staat niets een heropening van De Brink nog in de weg. Begin dit jaar moest het buurthuis plotseling sluiten vanwege een dreigende, forse huurverhoging en brandveiligheidsrisico’s. Naar aanleiding van berichten in Dagblad010 werden toen ook vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Omwonenden kregen vorige week tekst en uitleg over de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalve maand. Het stuk is lovend over de inzet van wethouder De Langen en zijn ambtenaren:
“De Brink kan weer open. Dit hebben we direct te danken aan de inspanningen van de gemeente Rotterdam. Degenen die zich vanuit de gemeente in het bijzonder hebben ingespannen zijn: de wethouder, de ambtenaren, een aantal leden van de gebiedscommissie en de gemeenteraadsfracties van GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en PvdA.
De gemeente heeft voor ons allemaal scherp onderhandeld en heeft voor elkaar gekregen dat De Brink komend jaar gewoon weer voor € 67.000 open gaat. (Het is geen € 65.000 in verband met de jaarlijkse indexering. Dus dat is logisch.)
Dit resultaat is om tenminste twee redenen denk ik heel prettig.
(1) Uit dit onderhandelingsresultaat blijkt dat de gemeente Rotterdam het net als wij allemaal, belangrijk vindt om zorgvuldig om te gaan met ons gemeenschapsgeld. Met als gevolg dat dezelfde huur gerekend blijft worden.
(2) Uit het onderhandelingsresultaat blijkt ook de betrokkenheid van de gemeente. De gemeente Rotterdam (en dit is uiteindelijk Wethouder Sven de Langen) heeft goed geluisterd naar de wens van iedereen om De Brink open te houden. Hij en zijn ambtenaren hebben echt heel veel tijd in het openkrijgen van De Brink gestopt. En toen het mis dreigde te gaan hebben ze toch vast weten te houden. Dit resultaat – nu we horen wat er achter de schermen allemaal is gebeurd – is echt een prestatie.
Wanneer kan De Brink weer open?
Er moeten nog een paar dingen aan de brandveiligheid gedaan worden. Dat lijken kleine dingen te zijn. Als dat gebeurd is, moet er een grote schoonmaak gehouden worden. De leidingen moeten worden doorgespoeld en er moet een goede bezetting geregeld worden. Hier hebben we een paar werkdagen voor nodig.
We verwachten dat iedereen in de loop van volgende week gewoon weer binnen kan stappen in De Brink. Zodra we weten wanneer we precies weer open kunnen, laten we dat weten. Natuurlijk staat het iedereen vrij om ook tijdens de werkzaamheden even langs te lopen”.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!