Trainer Giovanni van Bronckhorst vindt dat Feyenoord met opgeheven hoofd van het Europese podium kan stappen. ,,Het was een moeilijk Europees seizoen, we hebben veel geleerd van het spelen tegen Europese topploegen. Ik ben blij dat we waardig afscheid hebben kunnen nemen”, zei Van Bronckhorst woensdag na de winst op Napoli (2-1).

Feyenoord verloor de vorige vijf groepswedstrijden allemaal, maar toonde gedurende de Champions League wel progressie. ”We hebben iedere wedstrijd keihard gewerkt, maar stonden na afloop steeds met lege handen. In het voorgaande duel met City viel het voor ons ook weer net de verkeerde kant op,” zei Van Bronckhorst over de late nederlaag in Manchester (1-0).

”Nu kon het beide kanten op vallen. We hebben vaak in de laatste minuten punten verspeeld, maar nu zat het ons een keertje mee. Ik ben blij dat we de Champions League zo hebben kunnen afsluiten. Dat geeft veel vertrouwen.”

De landskampioen pakte in blessuretijd de volle buit, dankzij een doelpunt van Jeremiah St. Juste: 2-1. Piotr Zielinski had Napoli al vroeg op voorsprong gezet, maar Nicolai Jørgensen kopte in de 33e minuut de gelijkmaker in. Feyenoord moest de slotfase met tien man uitspelen, nadat Tonny Vihena met twee keer geel van het veld was gestuurd. In de extra tijd bezorgde St. Juste de thuisploeg zowaar drie punten en een mooi afscheid van de Champions League. Napoli gaat als nummer drie van de groep door naar de Europa League.

Van Bronckhorst was vol lof over de achttienjarige Tyrell Malacia. De jongste debutant ooit van Feyenoord in de Champions League hield zich knap staande tegen de Italiaanse topclub. ”Ik heb heel erg van hem genoten. Het waren hectische dagen voor Tyrell. We hebben hem gisteren vanuit de onder 19 overgeheveld naar de selectie. Hij hoorde vandaag pas dat hij zou starten. Tyrell heeft het uitstekend gedaan, hij had een paar goede intercepties. Dat deed me goed.”

Rechtsback Bart Nieuwkoop ging een kwartier voor tijd aangeslagen van het veld, maar volgens Van Bronckhorst valt de schade mee. ”Bart was vooral op. Het valt mee.”

Print Friendly, PDF & Email