De vereniging Kind en Ziekenhuis heeft de SEH van het IJsselland een bronzen Smiley toegekend.

Deze landelijke vereniging kent Smileys toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun kindgerichte voorzieningen en benadering. Het IJsselland Ziekenhuis is het zesde ziekenhuis in Nederland en het eerste ziekenhuis in de regio Rijnmond met deze prijs.

Een bezoek aan de SEH van een ziekenhuis is voor een kind meestal een aangrijpende gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat dit bezoek zo rustig mogelijk verloopt, worden kinderen op een speciale manier behandeld. Dit begint al in de wachtkamer; er is een touchscreen/speelwand aanwezig om het wachten wat minder lang te maken. Daarnaast worden kinderen zo snel mogelijk beoordeeld, waardoor de wachttijd korter is.

Om kinderen op hun gemak te stellen tijdens de behandeling vindt deze plaats in een behandelkamer die is afgestemd op kinderen. Zo zijn er op het plafond en de muren tekeningen gemaakt die zorgen voor afleiding en is er voldoende ruimte voor de ouders/verzorgers om aanwezig te zijn in de kamer.

Doel van de Smiley is om kindgerichte zorg in ziekenhuizen te stimuleren en ouders en kinderen te informeren over de manier waarop ziekenhuizen kinderen behandelen. Het ontvangen van de Smiley betekent dat de SEH voldoet aan alle criteria die de vereniging Kind en Ziekenhuis stelt. De kinderafdeling en Geboortecentrum IJsselland waren al in het bezit van een bronzen Smiley, dat betekent dat het IJsselland Ziekenhuis nu in bezit is van drie Smileys.

Print Friendly, PDF & Email