In Delft is, net als vorige maand, geschoten op een aantal panden. In de nacht van maandag op dinsdag zijn, vermoedelijk met automatische wapens, salvo’s afgevuurd op twee winkels aan de Beestenmarkt en de Molslaan. Burgemeester Marja van Bijsterveldt is ter plekke geweest om zich te laten informeren.

In de gevels van beide winkels zitten kogelgaten en op straat lagen hulzen. De twee straten werden afgezet en omwonenden konden er niet in of uit. Wel mochten bewoners naar buiten om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Er zijn geen arrestaties verricht. Buurtbewoners worden nog gehoord en ook wordt gekeken of er camerabeelden zijn.

Begin mei zijn schoten gelost met een automatisch wapen op twee winkels in de Peperstraat. Een week later raakten twee panden in de Breestraat en Peperstraat beschadigd door een handgranaat die ontplofte. Daardoor raakte een voorbijganger gewond. Of er een verband is tussen alle incidenten in de Delftse binnenstad, wordt ook nog onderzocht.

De burgemeester heeft op de Beestenmarkt en de Molslaan gesproken met de eigenaren van de beschoten panden.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP