De drogisterij Kruidvat heeft een kassamedewerkster van de vestiging op de Meent in Rotterdam ontslagen omdat zij meerdere keren crème heeft gebruikt. Het product wordt gratis weggeven bij een aankoopbedrag van minimaal tien euro of als tester. Dat meldt RTL Z. De 19-jarige werkneemster smeerde de crème bij zichzelf op. De filiaalmanager betrapte de medewerkster hierop. Hij besloot de beelden van de beveiligingscamera’s terug te kijken en constateerde dat het gebruik niet voor de eerste keer was. De caissière werd op staande voet ontslagen.

De medewerkster probeerde via de kantonrechter in Rotterdam een terugkeer of een ontslagvergoeding van 44.000 euro af te dwingen. De rechter heeft het ontslag goedgekeurd, daarom gaat de medewerkster in hoger beroep. De medewerkster noemt de maatregel ‘veel te zwaar’ omdat het in deze kwestie om een gratis crème ging. De medewerkster voerde als extra argument aan dat ze het product zelf wilde testen om haar klanten van een goed advies te kunnen voorzien.

Volgens de kantonrechter mag de drogisterijketen hard optreden tegen diefstal omdat het risico groot is dat eigen personeel producten ontvreemd.

Bron: RTL Z

Print Friendly, PDF & Email