Na de overwinning op Feyenoord 2 van drie weken geleden (met 0-3) waren de verwachtingen redelijk hoog gespannen, hoewel we ons realiseren dat deze in uitvoering buitengewoon gebrekkige competitie geen vaste waarden en dus voorspellingen kent. Het werd tegen Cambuur 2 een troosteloze en koude middag op Woudestein.

Het begin was daar overigens geen indicatie van. In de 5e minuut kwam Anouar  Hadouir na een snelle aanval alleen voor de Friese doelman, maar zijn inzet was te slap om hem te verontrusten. Tien minuten later kwam Kevin Vermeulen na een goede en snelle uitval voor het doel; zijn inzet werd tot corner verwerkt. Maar daarna was het Cambuur dat het heft in handen nam.

Een schot van Rutger Etten werd goed gestopt door doelman Kristinsson. Niet veel later soleerde spits Jordy den Hoedt door de verdediging, passeerde drie man maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Uit die hoekschop blijft de bal op 8 meter voor de doellijn liggen en jaagt voorstopper Lewis Montsma ‘m over de lat.

Toch viel de openingstreffer niet veel later. Een aanval over links kwam uit bij spits Tyrone Conraad, die niet twijfelt en de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek plaatst, 0-1.

Na 7 minuten spelen in de tweede helft (aan beide kanten in ongewijzigde samenstelling) was het al 0-2 door een doelpunt van rechtbuiten Luke Millar. En ook daarna hield Cambuur het betere van het spel, ondanks dat Excelsior na een uitval via Kevin Vermeulen tot een hoekschop kwam, waaruit Jeffry Fortes vrij kon inkoppen (1-2).

Even was er hoop een stunt, die overigens niet kwam, want een kwartier voor het einde gooide Cambuur de wedstrijd op slot via Tyrone Conraad (1-3) en niet veel later tekende Rutger Etten met een afstandsschot onhoudbaar de 1-4 aan.

Over veertien dagen wordt ADO 2 op Woudestein verwacht (18:30 uur).

Opstelling Excelsior: Kristinsson; Justin Tromp, Shane O’Neill, Dogucan Haspolat, Vince van Dongen, Levi Garcia, Jeffry Fortes, Marouane Afaker, Jinty Caenepeel, Anouar Hadouir, Kevin Vermeulen.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!