Jan-Willem Verheij, fractieleider van de VVD in Rotterdam, roept niet alleen het college maar ook zijn mede-raadsleden op om creatief na te denken om het dichtgeslibde centrum te dotteren. Mede door het langdurig sluiten van één buis in de Maastunnel is het vooral in de spitsuren een chaos in de stad en geen doorkomen aan. Daarom vroeg Verheij creativiteit. Desnoods vervoer over water.

Zelf bleek hij wethouder Langenberg de suggestie aan de hand te hebben gedaan om bij de stoplichten vanuit de Aert van Nesstraat niet meer rechts de Coolsingel op te kunnen, omdat daar het oponthoud – door de aanwezigheid van een parkeergarage – op primetime het grootst was. Sinds de invoering van het nieuwe systeem is er aanmerkelijk lucht gekomen ter plekke. Met die tenhemelopening in het achterhoofd wil hij op kort termijn meer reparaties. ‘’Rotterdammers hebben haast.’’

Alleen éénrichtingsverkeer vindt wethouder Langenberg geen optie. Tot spijt van Jeroen van der Lee (van de Partij van de Dieren) ook een autoloos centrum niet. Wel wil Langenberg maatregelen nemen om het enthousiasme voor de Willemsburg op te krikken. Deze brug blijft te veel onbenut. Hij gaat nadenken hoe automobilisten er vanuit het centrum sneller kunnen komen.

Aan de verkeersrotzooi op het Oostplein gaat dit college in zijn laatste half jaar niets meer doen. Eerdmans geeft toe dat het plein smeekt om een schop in de grond, maar van verkeersonveiligheid is geen sprake.

De fietsers worden trouwens geholpen met extra stallingen aan de beide kanten het Centraal Station en verder hoopt Langenberg geld van het Rijk te krijgen voor ontwikkelingen bij het station Alexander.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!