Blikken bier en lege flessen in de parken, afval naast de bakken en hele rijsttafels voor de vogels. Het is in Charlois aan de orde van de dag.

‘’Melding via 14010 of de BuitenBeter app levert geregeld resultaat, maar binnen een oogwenk is de nasi van gisteravond vervangen door een brood, een bank of een bierfles’’, zegt raadslid Benvenido van Schaik. ‘’De uitlaatplaatsen voor honden, bijvoorbeeld aan de Boergoensevliet, verpreiden door de hitte een niet geheel aan potpourri denkende geur, en waar een bierfles in de regel enkel de buitenruimte ontsiert verandert deze met dit weer in een wespenmagneet. Rotterdammers zien dat de Roteb zich tien keer in de rondte werkt maar hebben tegelijkertijd overlast van het resultaat van de hitte.’’

Het raadslid van Leefbaar Rotterdam wil weten of het stadsbestuur in staat is om de overlast terug te dringen en maatregelen te treffen voor hogere boetes voor straatvervuilers, zoals deze zijn aangekondigd in de afdoening van de motie ‘Singapore aan de Maas’?

Print Friendly, PDF & Email