Schoolschaken op alle basisscholen. Ouders die worden opgeleid tot huiswerkbegeleiders. Muziektherapie inzetten in de zorg. Drie voorbeelden van innovatieve plannen die zijn ingediend bij CityLab010. Zij krijgen samen met nog eens vijftig anderen eenmalig subsidie om hun plan tot uitvoering te brengen.

Het nieuwe college van B&W stelt in de komende jaren ruim drie miljoen euro per jaar beschikbaar voor innovatieve en maatschappelijke plannen die de stad beter maken. Dit jaar hebben ruim tweehonderd plannenmakers hun plan gedeeld op www.citylab010.nl. Daarvan krijgen ruim vijftig plannenmakers subsidie toegekend. “Waar anders dan in Rotterdam zijn er jaarlijks zoveel betrokken en enthousiaste plannenmakers die bruisen van de mooie ideeën! Dat is iets om trots te zijn,” aldus wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen). Er is dit jaar nog budget beschikbaar voor plannen. Zo is er nog subsidie mogelijk voor plannen voor de onderwerpen: werk (€ 307.500), sport (€ 35.000), eenzaamheid (€ 53.000), schulden (€ 11.000), veiligheid (€ 99.558) en cultuur (€ 100.308). Plannen kunnen tot 1 november 2018 worden ingediend.

CityLab010 krijgt de komende vier jaar een iets andere invulling. Wethouder Kathmann: “We zoeken naar manieren om er voor te zorgen dat nog meer Rotterdammers CityLab010 weten te vinden. Ook kijken we hoe we projecten die zich goed lenen voor sociaal ondernemerschap, in de toekomst nog verder kunnen ontwikkelen.”

Print Friendly, PDF & Email