De Rotterdamse Club BLU gaat binnenkort weer open. De uitgaansgelegenheid nabij het winkelcentrum Alexandrium heeft een kort geding tegen de gemeente Rotterdam over een opgelegde sluiting gewonnen.

Club BLU was sinds kerstmis 2017 op last van burgemeester Ahmed Aboutaleb gesloten na geweldsincidenten in de buurt van de club. Zo werd er een op scherp staande handgranaat aangetroffen, ontplofte er een explosief voor de deur en werd de deur van de discotheek beklad met de woorden ‘war’ en ‘oorlog’ en werd met een automatisch wapen op de voordeur geschoten.

De eigenaar was het niet eens met de beslissing van de gemeente, omdat hij naar eigen zeggen werd afgeperst. De gemeente respecteert de uitspraak van de rechter en gaat in gesprek met de eigenaar en de politie over de toekomst. Club BLU wil eerst alle veiligheidsmaatregelen op orde hebben, pas dan gaan de deuren weer open, laat het weten aan RTV Rijnmond.

Begin januari besteedde het programma Opsporing Verzocht aan de geweldsincidenten. In februari arresteerde de politie drie verdachten. Het gaat om drie mannen uit Capelle aan den IJssel van 20, 22 en 23 jaar.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP