Feyenoord, je verkoopt Azarkan toch niet

22 August 2019, 10:41 uur
Columns
mainImage

De 17-jarige Marouan Azarkan van Feyenoord schijnt te worden begeerd door buitenlandse clubs die niet op duizend euro hoeven te kijken.

Werder Bremen, Schalke, Arsenal, Chelsea.

Voor wat het waard is, want niemand kan en zal bevestigen of die belangstelling serieus is. Even goed zijn het canards die door een belanghebbende zaakwaarnemer wordt verspreid. Het is een stinkwereld. Azarkan zal niet het eerste kind van 17 jaar zijn dat daarin wordt meegezogen, zodat het inderdaad een transfer kan worden waar niemand rekening mee heeft gehouden.

Marouan Azarkan speelt sinds de D-leeftijd bij Feyenoord en laten we het simpel zeggen: hij heeft ‘t. Heel af en toe mocht hij dit in De Kuip laten zien. Mondjesmaat. Bijna in het geheim. Liever niet. Nou ja, heel even dan. Simpel gezegd: kassie-open, kassie-dicht.

Toen al waren de voetbalgrootmachten present. In Spanje, Duitsland en Engeland verdienen scouts van het Rotterdamse kaliber René De Hoon, Frank Franken, Maup Martens een Godsvermogen.

Dat maakt het meteen heel griezelig, want hij ligt bij Feyenoord maar vast tot 2021. Dat is gauw. Bij jeugdspelers ligt het allemaal wat ingewikkelder, maar er moeten toch oplossingen zijn om hem langduriger aan Feyenoord te binden. Want: Marouane Azarkan heeft ’t en ze willen ‘m.

En nu terug naar De Kuip, want het is toch een brevet van onvermogen van de huidige trainersstaf – met Stam en Van Gastel als belangrijkste baasjes – dat deze hele bijzondere aanvaller zo weinig speelminuten krijgt.

Hij zal wel niet meeverdedigen. Ongetwijfeld ligt er een dergelijke moeilijke lulsmoes aan ten grondslag. Hoewel?

Anderen boze tongen beweren omdat Azarkan bij de school hoort van Dirk Kuyt en dat baasjes als Stam en Van Gastel die school niet pruimen. En daarom zien de fans Azarkan ook niet, in elk geval: nauwelijks.

Maar de buitenlandse scouts zagen hem wel. En we zeiden het al: hij heeft ‘t. Bewonderaars zeggen zelfs: hij heeft de bewegingen van Coen Moulijn. En ja, klopt, die verdedigde ook niet mee. Maar men genoot zeventien jaar lang.  

Feyenoord gaat die Azarkan toch niet verkopen?
Verkoop dan Stam, Van Gastel, Bakkati, Landzaat, Benlahsen en Makaay en twee fysieke trainers. Bijelkaar acht. Zes te veel. In 1970 werd Feyenoord Europees- en wereldkampioen met twee trainers: Happel en een assistentje.

Nu wil zo’n assistentje Marouane Azarkan niet in het eerste elftal en dus Stam kennelijk ook niet. Let op: dat wordt foute boel.