Co Engberts, woordvoerder volkshuisvesting

mainImage
Co Engberts, woordvoerder volkshuisvesting

Co Engberts is de nieuwe volkshuisvestingman van de PvdA. Zijn fractie zette raadslid Narsingh Balwantsingh twee weken geleden opzij. Hij zou de ‘affaire Tweebosbuurt’ slecht hebben gedaan. 

Met fractievoorzitter Engberts als volkshuisvestingswoordvoerder moet het beter gaan. Helaas. Engberts maakt een ongelukkige start. Hij twitterde een paar dagen heel opgewekt en lovend over Smeetsland Noord. 👉met 30% sociale huurwoningen!! 🌹🌹🌹 @pvdarotterdam @BasKurvers @Dagblad010tweet @RDStad @kjonker33

Engberts is blij met het aantal betaalbare woningen, dat op Smeetsland Noord gebouwd gaat worden. Dertig procent, zoals Engberts beweert, vindt de PvdA kennelijk genoeg op deze plek, waar ooit een noodwijk met 100 procent goedkope huurwoningen stond. Dat is op zich al iets waarover men van mening zou kunnen verschillen. 

Maar waar Engberts zijn ongelukkige start aan te wijten heeft, is het feit dat op Smeetsland Noord, uitgaande van 290 nieuwbouwwoningen, slechts 17 procent in de sociale sector zal blijven. Gaat om vijftig seniorenwoningen. De andere vijftig sociale huurwoningen gaan nadat de eerste huurders zijn vertrokken, over naar de vrije sector. En de huren daarvan zullen dus na de eerste - zoals dat heet - mutatie flink omhoog gaan. Is dat 🌹🌹🌹en twee uitroeptekens waard? 

Als Engberts het beter wil doen dan zijn partijgenoot Balwantsingh dan heeft hij gelukkig nog tal van gelegenheden om dat te laten zien. 


| Foto: Digitaal Dagblad