Dagblad010 | Kamerlid fout voorgelicht over Laurens Wonen

Kamerlid fout voorgelicht over Laurens Wonen

mainImage

VVD'er Daniël Koerhuis heeft vijf maanden zitten wachten op een antwoord op de vraag of ex-voorzitter Teun van den Akker van de in opspraak geraakte woningcorporatie Laurens Wonen zijn ten onrechte ontvangen vergoeding moet terugbetalen. Gaat om enkele tienduizenden euro's.

Afgelopen week kreeg het Kamerlid dan uiteindelijk 'antwoord' van minister Stientje van Veldhoven, luidend: "De Autoriteit woningcorporaties (Aw) zal in de komende reguliere individuele oordeelsbrief ingaan op hetgeen bij Laurens Wonen heeft gespeeld".

Koerhuis wordt daar geen snars wijzer van. Zo'n zogenoemde reguliere oordeelsbrief schrijft de Aw over elke corporatie. De eerstvolgende over Laurens Wonen verschijnt trouwens pas zo medio 2020. Het antwoord van de minister is even vaag als nikszeggend.

Van Veldhoven - nog maar net aangetreden 'op' Wonen, dus wellicht nog wat onwennig - maakt het zelfs nog iets bonter door aan Koerhuis het volgende te schrijven: "Individuele oordeelsbrieven worden door de Aw op haar site gepubliceerd en zijn openbaar raadpleegbaar".

Dat is behalve nietszeggend ook nog eens onjuist. Want de pagina waar de Aw die oordeelsbrieven op publiceerde, is al enige tijd uit de lucht. Toen de pagina eerder dit jaar nog wel actief was, stonden er alleen maar oordeelsbrieven uit voorgaande jaren op. Was niet actueel. Sterker nog: de oordeelsbrief 2018 over Laurens Wonen is zelfs nooit gepubliceerd geweest. En zal naar verluidt ook nooit op de Aw-site terechtkomen.

Koerhuis piekert erover om wederom aanvullende vragen te stellen over de vergoeding van Van den Akker. Spannende toestand. Gaan we straks zien of het Kamerlid wéér met een kluitje in het riet wordt gestuurd. Moeten we misschien opnieuw vijf maanden op wachten. Maar is beslist de moeite waard, maar niet heus.