Kurvers laat zich liever niet uitjoelen

mainImage
Kurvers laat zich liever niet uitjoelen

Heel logisch dat Bas Kurvers geen zin heeft om mee te doen aan een talkshow van Vers Beton. Dinsdagavond 11 december had de Rotterdamse wethouder voor bouwen en wonen daar moeten zijn. Was toegezegd. Maar te elfder ure afgezegd. Want de VVD-wethouder wilde niet voor rotte vis uitgemaakt worden, zo liet hij weten.

Dat is op zich wel te begrijpen. Niemand vindt het leuk om voor rotte vis te worden uitgemaakt. En Kurvers had zo ingeschat, dat dat wel eens kon gaan gebeuren in die talkshow in Arminius.

Een juiste inschatting. In een stad, waar goedkope huurwoningen worden gesloopt om plaats te maken voor dure koopwoningen, begint een steeds groter deel van de bevolking te klagen. Steeds meer Rotterdammers ondervinden aan den lijve dat het 'bouwen voor de yuppen' ook zijn schaduwkanten heeft. Dat betaalbare huurwoningen worden gesloopt, zonder dat er voldoende vervangende woonruimte voor de oude bewoners is. Dat ze in feite gewoon aan hun lot worden overgelaten.

Kurvers - hij schijnt een keertje door de Tweebosstraat of all places te hebben gewandeld - verdedigt zijn sloopbeleid alleen in de gemeenteraad. Daarbuiten, in talkshows bijboorbeeld, doet hij dat liever niet. Bang om te worden uitgejoeld door een publiek 'met een hoog SP-gehalte', zoals Kurvers dat omschrijft. Groot gelijk heeft hij.

Niet vreemd, dat Kurvers als gevolg van zijn afzegging aan de Vers Beton-talkshow een schijtlijster op social media wordt genoemd. Maar dat zal de wethouder een zorg zijn. Zolang hij steun krijgt van Leefbaar Rotterdam en coalitiepartijen PvdA, GroenLinks, D'66, CDA, CU/SGP en zijn eigen VVD-partijgenoten in de gemeenteraad, is er niks aan de hand. Die zes partijen hoor je er niet over klagen, dat Kurvers een niets en niemand ontziende, sloopbeluste bestuurder is. Een man, die inderdaad het risico loopt om voor rotte vis uitgemaakt te worden.


| Foto: Digitaal Dagblad