Dagblad010 | Let nu op de hebzuchtigen onder ons
mainImage

Let nu op de hebzuchtigen onder ons

31 maart 2020, 13:00 uur
Columns

We realiseren ons nu eindelijk weer eens dat geld geen levenswaarde heeft ... dus let op de hebzuchtigen onder ons! Ze zijn nu dichtbij.

Je geweldige baan is niet langer een geweldige baan. Je dure kleding heeft nu geen waarde. Armani speelt geen rol meer. Je Porsche evenmin. Niemand kijkt naar je, iedereen zit binnen. Tijd is een fictie. Klokkijken ook. Dus wat heb je aan je Rolex? Geen ene moer. Niemand die het een fuck interesseert hoe je eruit ziet.

Je grote huis bestaat uit slechts vier lege muren en je weet: iedereen heeft die muren. Je mooie auto rijdt op vier banden. Alle auto’s rijden op vier banden en die fietsen van die schat van Judith Bokhove op twee. En wie niet helemaal jofel z’n evenwicht kan houden, doet het er met drie. Het maakt allemaal in kapsones niks meer uit.

We zien eindelijk wie wel de belangrijkste mensen zijn. Eindelijk gaat ons een licht op. Eindelijk beseffen wie – als het er echt op aankomt – in ons leven het verschil maken. Eindelijk weten en kennen en waarderen we nu de beroepen waar het wer-ke-lijk omdraait. De medici, de winkelmedewerkers, de zorgverleners, de politie, de leraren, de bezorgers, de buschauffeurs, enzovoort, enzovoort.. alle medewerkers van de nooddiensten niet te vergeten.

Zij doen het.

Nee, niet die grote of kleine architect die zich druk maakt of Feyenoord City wel door gaat in de hoop dat hij er nog een paar meier aan kan verdienen. Dat is de simpele ziel die de ouwe tijd vertegenwoordigt die drie weken geleden nog heel actueel was. Die tijd is voorbij. Alles is veranderd en het zou best eens kunnen zijn dat het nog héél lang zo blijft.

Het leven draait nu nog slechts om de onopgemerkte mensen die in het verleden in grote lijnen zwaar over het hoofd zijn gezien en met een laag inkomen genoegen moesten nemen. Ze zijn door de jongens en de meiden van de Armini’s, de Porsches, de Rolexen, de Gucci’s, de Sapphires Vision, kortom ze zijn door de wereld van Esquire volkomen over het hoofd zijn gezien.

Daarom zie ik uit naar het moment dat we ze ook daadwerkelijk kunnen gaan belonen. Ik hoop dat we er dan ook staan.

Namens mij, alvast heel erg bedankt