Dagblad010 | Ten little wethouders voor Tweebosbuurt

Ten little wethouders voor Tweebosbuurt

mainImage
Ten little wethouders voor Tweebosbuurt

Het voordeel van tien wethouders is dat de kans groter is dat er eentje opstaat en de vraag aan zijn negen collega’s stelt: zijn we wel goed bezig in de Tweebosbuurt?

Stel je eens voor, vraagt deze aspirant-dwarsligger dan aan zijn negen collega’s: Vestia sleept straks 599 weg te jagen huurders voor de rechter? Doorsnee-arme Rotterdammers, die geen betere woning buiten de Tweebosbuurt kunnen vinden. Denk je dat de rechter de huurovereenkomsten van zo’n grote groep mensen zal gaan ontbinden?

Stel je eens voor, vervolgt hij, dat het uitkopen van het handjevol particuliere eigenaren voor een mega-vertraging gaat zorgen?

En stel je eens voor, dat de landelijke media er aandacht aan gaan besteden. Gaat VVD-wethouder Bas Kurvers dan bij DWDD of het Buitenhof uitleggen dat Rotterdam prima aan het doorpakken is in de Tweebosbuurt? Dat wordt een aflevering van Comedy Capers.
Het voordeel van tien in plaats van zes wethouders is dat er statistisch gezien meer kans is dat er iemand gaat inzien, dat de transformatie Tweebosbuurt een valse start maakt.

Het voordeel van de nieuwe wethoudersploeg is bovendien, dat Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen er deel van uitmaakt. Hij is acht jaar directeur geweest van Woonbron. Kent het klappen van de zweep. Hij weet dus op welke glad ijs de gemeente en Vestia zich begeven in de Tweebosbuurt.

 
Zou Wijbenga de eerste van de tien little wethouders zijn, die het voor de bewoners van Tweebosbuurt zal opnemen? Het zou hem als loco-burgemeester onvergetelijk maken. Nu al! Hij zit er nog maar net drie maanden.Foto: Digitaal Dagblad