Connexxion mag tot 2033 de zelfrijdende Parkshuttle in Capelle aan den IJssel blijven exploiteren. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft de concessie onderhands gegund aan de vervoerder, die nu ook al verantwoordelijk is voor de Parkshuttle. Het is de bedoeling dat het zelfrijdende busje in 2020 de openbare weg op kan.

Het Utrechtse 2getthere levert voor de nieuwe concessie zes nieuwe shuttlevoertuigen, die rijden tussen het Rotterdamse metrostation Kralingse Zoom en het kantorengebied Rivium in Capelle aan den IJssel. In de loop van concessie wordt het traject doorgetrokken naar een nieuwe halte van de Waterbus aan de Schaardijk, nabij de Van Brienenoordbrug. Daarvoor moet Connexxion een veiligheidsplan opstellen.

Op dit moment reizen er dagelijks ongeveer 1100 reizigers met de Parkshuttle. De verwachting is dat dat aantal flink stijgt als de bus over twee jaar over het doorgetrokken traject kan rijden.

“Na de verlenging van het traject in 2020 wordt Rivium een knooppunt van innovatief vervoer waar de Parkshuttle het Rotterdamse metronetwerk met de Waterbus verbindt”, aldus wethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel. “We verwachten dat door de nieuwe verbinding het aantal dagelijkse reizigers met de Parkshuttle met 20 procent zal toenemen.”

Print Friendly, PDF & Email