De regionale vervoerders, waaronder Connexxion, zien nog ruimte om met vakbonden verder te onderhandelen over de cao OV. Er is dus geen aanleiding voor de door FNV en CNV geplande landelijke 24-uursstaking aanstaande donderdag.

De vakbonden wensen onder andere een loonsverhoging van 3,5 procent, een lagere werkdruk, elke 2 uur gelegenheid voor toiletbezoek en afspraken over vergrijzing en de werkgelegenheidsgarantie voor direct en indirect personeel.

Tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe cao was vooral de hoge werkdruk een cruciaal thema. “De chauffeurs worden steeds verder opgejaagd en uitgeknepen. Ze draaien vaak diensten van 4 uur achterelkaar zonder dat ze naar het toilet kunnen. Dat is onverantwoord en het moet anders, zo gaan wij niet door”, aldus FNV-onderhandelaar Paula Verhoef.

Als de onderhandelingen op korte termijn vastlopen volgt er wel een 24-uursstaking.  De vakbonden noemen het een laatste redmiddel, maar zien geen andere mogelijkheid. “Het is vervelend voor de reizigers, maar op de langere termijn is het ook in hun belang”, aldus woordvoerder Van der Meulen.

Print Friendly, PDF & Email