Bewoners en ondernemers van het Hoogkwartier, in het centrum van Rotterdam, organiseren op zondag 25 augustus het culinaire festival Hoogkwartier Proeft. Iedereen kan van 15.00 tot 21.00 uur aanschuiven aan de picknicktafels in het parkje aan het Achterklooster en genieten van eten, drinken en muziek.

Het buurtfestival is gratis toegankelijk. Ook men die niet in het Hoogkwartier woont of werkt, is welkom. Dit jaar verzorgen ondernemers uit de buurt lekkere en bijzondere hapjes voor de proeverij. Bezoekers kopen munten van € 2,50 per stuk waarmee ze naar eigen keuze drankjes en kleine gerechtjes kunnen halen. Ondernemers die op het festival staan zijn o.a. Héroine, Verward, Old Scuola, Henri Blom, Barrelproof, Bier & Zo, Foo Concepts, De Gele Kanarie, Eefje, Urban Bakery en Amada Coffee. Meer namen van culinaire ondernemers worden binnenkort aan de line-up toegevoegd.

Op het festival wordt de muzikale omlijsting verzorgd door DJ’s Gees Voorhees en Johan Kleinjan van kunstenaarscollectief KAMP HORST. Daarnaast treden Elma en Rikke van Half Way Station op. Voor de jonge bezoekers organiseert WMO Radar een kinderprogramma met een aantal verrassende activiteiten. Gedurende de middag worden er ook yoga-workshops gegeven en is Stadslab Hoogkwartier aanwezig om in gesprek te gaan over de toekomst van de buurt.

 

Print Friendly, PDF & Email