Heb je weleens gedacht aan een baan in het onderwijs of kinderopvang? Iedereen die overweegt om in het Rotterdamse onderwijs te werken of de opleiding tot leraar te volgen, kan op de dag van de nieuwe leraar terecht voor informatie.

De dag op vrijdag 5 oktober is gevuld met een afwisselend programma. Het is een kans om allerlei mensen uit het onderwijs te ontmoeten. Zoals zij-instromers die een nieuwe carrière in het onderwijs zijn begonnen en er enthousiast over vertellen. Ze hadden twijfels, maar nu ze eenmaal in het onderwijs werken willen ze niet anders meer.

Enthousiaste leerkrachten
Neem Jorn van Dam. Jorn reisde als goed verdienende sales manager in de IT-sector door het Midden Oosten en Europa. ”Toch wilde ik wat anders. Ik wilde meer voldoening uit mijn werk halen, meer voor mensen betekenen. Ik werk nu zes jaar in het basisonderwijs en ben zo ontzettend gelukkig in mijn werk! Ik ben helemaal op mijn plek.”

Een carrièreswitch kan snel gaan. Dat weet Rachel Berkenveld maar al te goed. Ze zei haar prima baan in de financiële sector gedag: ”Maart dit jaar ben ik gaan praten met de directrice van de basisschool van mijn kinderen. Ze was direct enthousiast. In april deed ik een assessment en in juni tekende ik mijn contract. Ik ben eind augustus begonnen. Ik werk drie dagen en één dag per week studeer ik. Het is best pittig, maar ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.” Ook Berkenveld is vrijdag aanwezig.

De dag van de nieuwe leraar op vrijdag 5 oktober is onderdeel van het Onderwijs Festival Rotterdam en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 18.00 uur start de Nacht van het Onderwijs in Kino. Kijk voor het hele programma van het Onderwijs Festival op Onderwijs010.nl/onderwijsfestival.

Print Friendly, PDF & Email