Ton Dunk van boksschool Van ‘t Hof wist er niets van dat Wouter Kurpershoek en Joël Batenburg hun inmiddels afgelaste rondleidingen door Crooswijk zouden afficheren als ‘een dagtocht door de armste wijk van Nederland’. “Heel onhandig dat ze dat gedaan hebben”, vindt Dunk.

De boksschooleigenaar werd acht maanden geleden benaderd door het tweetal van feiten.nu voor medewerking aan hun initiatief. Dunk zag dat wel zitten. Belangstelling tonen voor Crooswijk kan geen kwaad, meent hij: “Want er gebeuren hier genoeg goede dingen”. Maar de tochten verkopen met als leuze dat het zou gaan om een bezoek aan de armste wijk van Nederland ging (ook) voor Dunk een stap te ver.

De dagtochten, aanvankelijk gepland voor 14 en 21 juni, werden afgelopen weekend na een stortvloed van negatieve reacties op social media afgeblazen door Kurpershoek en Batenburg. Als katalysator voor die vaak niets ontziende, negatieve commentaren fungeerde Dagblad010, dat vorige week vrijdag er melding van maakte.

In het NPO-radioprogramma De Ochtend gaf Kurpershoek maandag journalist Kees Jonker van Dagblad010 de schuld van alles. Volgens hem had Jonker de onrust zelf veroorzaakt en in scène gezet door twee SP’ers (voor die partij was hij kandidaat nummer 5 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart) te vragen om zich negatief uit te laten over de dagtochten. En vervolgens zou de journalist dat als ‘nieuws’ hebben gebracht. De Ochtend-presentatrice Ghislaine Plag leek het te geloven.

Kurpershoek had zijn ongenoegen over de gang van zaken maandagavond ook nog op tv te berde kunnen brengen. Pauw was voornemens om aandacht aan het onderwerp te besteden. Maar daarvan werd te elfder ure afgezien. Ook NRC speelde deze week nog even met het plan om een artikel te wijden aan de dagtochten. Ondanks een uitgebreid off-the-record-gesprek zag Batenburg af van medewerking aan het artikel. De interesse van NRC is er overigens niet door afgenomen. In de krant van zaterdag is het afgelasten van de dagtochten door de armste wijk van Nederland de Stelling van de Week. 

Print Friendly, PDF & Email