De Erasmus MC Foundation is voortaan dé plek waar fondsenwervende initiatieven uit het hele Erasmus MC samenkomen. Sinds 1 januari van dit jaar ook die van de Daniel den Hoed Stichting. Het doel van die bundeling is om gezamenlijk nog meer impact te hebben op de verbetering van diagnose, zorg én behandeling voor iedere patiënt.

Binnen de foundation blijft het Daniel den Hoed fonds zich specifiek inzetten voor het werven van geld voor wetenschappelijk kankeronderzoek via het Erasmus MC Kanker Instituut. Het uitgangspunt voor onderzoek en behandeling in dit kankercentrum is dat iedere patiënt een behandeling op maat krijgt, gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Voor donateurs en relaties verandert er niets. Op www.erasmusmcfoundation.nl vindt u meer informatie over de foundation.

Informatie over de activiteiten van het Daniel den Hoed fonds blijft op de huidige website beschikbaar. Op 23 juni 2018 fietst men voor hetzelfde goede doel (kankerpatiënten), maar nu onder de naam De Erasmus MC Tour de Rotterdam. Men kan inschrijven voor de Pelotonstocht, de Toertocht en de Recreatietocht.

De Pelotonstocht wordt begeleid door zo’n 45 motoren (MBT’ers) en 5 motorrijders van de politie. Veertig Road Captains stappen op de fiets om het peloton bij elkaar te houden. Daarnaast heeft de Pelotonstocht zijn eigen volgkaravaan. Na de voorrijwagen en de honderden fietsers volgt een stoet auto’s. De gemiddelde snelheid is 28 km/uur.

De Toertochten gaan de routes richting zuid en volgen westwaarts de oevers van de Zuid Hollandse eilanden IJsselmonde en Voorne Putten, langs de rivieren De Noord, Oude Maas, Spui en het Hartelkanaal. Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De 25 en 45 km zijn natuurlijk ook geschikt voor handbikers.

De Recreatietocht: keuze uit 25 en 45 kilometer, een kwestie van genieten van het uitzicht. De routes zijn volledig uitgepijld.

Foto’s: Erasmus Foundation

 

 

Print Friendly, PDF & Email