Danny Buijs wordt vanaf volgend seizoen trainer van FC Groningen. De 35-jarige Alblasserdammer tekende een contract voor twee seizoenen. Hij neemt de leiding over van Ernest Faber. Hennie Spijkerman wordt in elk geval voor één seizoen assistent van de voormalige Feyenoorder. Spijkerman werkte tot voor kort bij Ajax als assistent-trainer.

Buijs kende tussen 2004 en 2006 als middenvelder een succesvolle periode in Groningen, waar hij zich onder trainer Ron Jans ontpopte tot publiekslieveling. Na 77 officiële wedstrijden zwaaide Buijs af, waarna hij onder meer nog het shirt van Feyenoord, ADO Den Haag en Sparta droeg.

Buijs, die als jeugdspeler de Feyenoord-opleiding op Varkenoord doorliep, is op dit moment nog coach van Kozakken Boys, dat tweede staat in de tweede divisie, waarmee hij prima presteert. De Groningers hopen met Buijs op nieuw elan.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer werd Buijs door de supporters van Groningen al snel naar voren geschoven. Veel fans zijn al een tijdje ‘klaar’ met Faber en zien de nummer dertien van de eredivisie de laatste tijd flink sukkelen.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!