Wat is volgens het (Rotterdamse) publiek het ‘Beste Rotterdamse Festival Allertijden’? In het kader van 25 jaar Rotterdam Festivals riep de jubilerende organisatie deze zomer samen met Museum Rotterdam een verkiezing in het leven. Festivalliefhebbers konden tot en met afgelopen zondag een stem uitbrengen op hun persoonlijke favoriet. Inmiddels zijn de in totaal 5.404 stemmen geteld. Daarmee is de TOP 10 meest populaire publieks-festivals bekend.

De uiteindelijke winnaar wordt aanstaande zondag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst op het ss Rotterdam. Er kon een keuze gemaakt worden tussen Baroeg Open Air, Blijdorp Festival, Crazy Sexy Cool, Culinesse, Dance Parade, De Geheime Tuin, International Film Festival, Reggae Rotterdam, Wereldhavendagen en Zomercarnaval (foto).

Rotterdam is festivalstad bij uitstek. Met meer dan 200 festivals per jaar is de Maasstad het podium voor film-, food-, kunst-, theater-, cultuur-, kids-, muziek- en dansfestivals.“De ruime keuze voor festivals leidde de afgelopen weken nogal eens tot keuzestress onder de vele duizenden stemmers. Uiteindelijk is er een duidelijke TOP 10 uitgerold die de verschillende disciplines mooi vertegenwoordigen”, aldus de organisatie.

Het festival met de meeste publieksstemmen ontvangt op zondag 16 september de festival award uit handen van Johan Moerman, directeur en oprichter van Rotterdam Festivals. Het populairste festival dat hedendaags nog altijd actief is wordt daarnaast door Museum Rotterdam niet alleen bestempeld als Echt Rotterdams Erfgoed, het wordt ook opgenomen in de actieve collectie van het museum.

De prijsuitreiking vindt plaats op het ss Rotterdam, tijdens de opening van het culturele seizoen, in bijzijn van festivalorganisatoren en (culturele) partners uit de stad. Diezelfde middag/avond worden ook de Doro Siepel Prijs en de Cultuurpenning uitgereikt door cultuurwethouder Saïd Kasmi.

Rotterdammers kunnen de uitreiking vanaf ca. 16.00 uur LIVE volgen via de kanalen van OPEN Rotterdam: www.openrotterdam.nl/hetbestefestival

Print Friendly, PDF & Email